Ansjovisrulle
Ingredienser
- Botten
- 50 gr smält smör
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 msk anjovisspad
- 1 tsk bakpulver
- 3 äggulor
- 3 äggvitor
- Fyllning
- 2 gula lökar hackade
- 1 liten burk Grebbestads ansjovisfilé (125 g) hackad i små bitar
- 1 dl riven ost
- 1 dl finhackad dill
- 2 msk kaviar
- 2-3 msk chilisås
Gör så här
-
Botten
-
Rör ner vetemjöl i det smälta smöret.
-
Tillsätt mjölk och grädde.
-
Låt koka upp under ständig omrörning och sjud sedan under lock 3-4 minuter.
-
Smaksätt med 2 msk ansjovisspad och låt kallna.
-
Vispa äggvitorna till hårt skum.
-
Rör ned de hårt vispade äggvitorna.
-
Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten, grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter. Låt botten svalna.
-
Fyllning
-
Hacka och fräs löken mjuk i smör. Skär ansjovisen och blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
-
Fördela fyllningen på den avkylda botten och rulla ihop till en ”rulltårta”. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och servera. Du kan göra rullen redan dagen innan du serverar den.
köp
Har under många år handlat från Lyckas med mat. Själv är jag intresserad av matlagning och här finns ett bra underlag...