Ansjovisrulle
Ingredienser
- Botten
- 50 gr smält smör
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 msk anjovisspad
- 1 tsk bakpulver
- 3 äggulor
- 3 äggvitor
- Fyllning
- 2 gula lökar hackade
- 1 liten burk Grebbestads ansjovisfilé (125 g) hackad i små bitar
- 1 dl riven ost
- 1 dl finhackad dill
- 2 msk kaviar
- 2-3 msk chilisås
Gör så här
-
Botten
-
Rör ner vetemjöl i det smälta smöret.
-
Tillsätt mjölk och grädde.
-
Låt koka upp under ständig omrörning och sjud sedan under lock 3-4 minuter.
-
Smaksätt med 2 msk ansjovisspad och låt kallna.
-
Vispa äggvitorna till hårt skum.
-
Rör ned de hårt vispade äggvitorna.
-
Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten, grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter. Låt botten svalna.
-
Fyllning
-
Hacka och fräs löken mjuk i smör. Skär ansjovisen och blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
-
Fördela fyllningen på den avkylda botten och rulla ihop till en ”rulltårta”. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och servera. Du kan göra rullen redan dagen innan du serverar den.
Snabb leverans
Snabb leverans och nöjd med produkterna!