• 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk smör
  • Rivet skal från en apelsin
  • Några droppar apelsinessens

Härligt frisk knäck med smak av apelsin som bryter av mot det söta.

Gör såhär

1. Placera ut knäckformar på en bricka eller plåt.
2. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
3. Koka upp, och låt koka utan lock. Rör om då och då. Knäcken är klar när termometern visar ca 122 grader.
4. Rör då ner smöret, apelsinskalet och essensen.
5. Fördela smeten i knäckformarna. Ställ kallt så knäcken stelnar.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 2Röster medel: 4,50 av 5
Loading...