• 1 burk inläggningssill (420 g)
  • 4 msk gräslök skivad
  • 4 msk dill hackad
  • 1 rödlök skivad
  • 1 lagerblad i bitar
  • 10 kryddpepparkorn grovt krossade
  • 4 kryddnejlikor krossade
  • 1 morot i tunna skivor
  • rivet eller strimlat skal från en apelsin (endast det orange)
  • Apelsinlag:
  • 1,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1,5 dl strösocker
  • saften av 1 stor apelsiner

Sill med apelsinsmak, vad? tänker många men prova så får du en god överraskning.

Gör såhär

1. Skölj av sillen i kallt vatten och skär i 2 cm breda bitar.
2. Varva sill, gräslök, dill, rödlök, morötter, apelsinskal och kryddorna i en stor burk med lock.
3. Koka lagen tills sockret löst sig. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Ställ i kylskåp minst ett dygn innan servering.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 9Röster medel: 3,33 av 5
Loading...