• 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer skuren i bitar
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 0,75 dl ättiksprit (12%)
  • 0,75 dl äpplecider vinäger
  • 2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • Till garnering vid servering
  • 1 rött äpple i fina strimlor
  • 1 grönt äpple i fina strimlor

Äpplesill är kanske inte den vanligaste sillen på sillbordet, men väl värd att prova.

Gör såhär

1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löksorterna.
2. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Låt sedan sillen stå ett dygn innan ni serverar.
3. Vid servering strö över strimlat äpple och lite nyhackad gräslök.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...