• 1 burk inläggningssill (420 g)
  • 4 msk dill finhackad
  • 1 rödlök skivad
  • 1 lagerblad i bitar
  • 1 morot i tunna skivor
  • rivet eller strimlat skal från en av citronerna (endast det gula)
  • Citronlag:
  • 1,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1,5 dl strösocker
  • saften av 2 citroner

Denna Citronsill har en otroligt frisk och fräsch smak av citron och dill.

Gör såhär

1. Skölj av sillen i kallt vatten och skär i 2 cm breda bitar.
2. Varva sill, dill, rödlök, morötter, citronskal och lagerblad i en stor burk med lock.
3. Koka lagen tills sockret löst sig. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Ställ i kylskåp minst ett dygn innan servering.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 4Röster medel: 2,75 av 5
Loading...