• 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk kakao
  • 1 ½ dl strösocker
  • 50 gr flagad mandel
  • 100 g ljus blockchoklad

Ett recept på krispig Dajm med smak av choklad och mandel.

Gör såhär

1. Bryn sockret till en ljus karamell (150 grader) i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan sirap, kakao och mandel. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omrörning.
2. Bred ut smeten på smort bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.
3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, doppa ovansidan av dajmbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret eller på ett ugnsgaller. Ställ sedan svalt till dess chokladen hårdnar.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...