Grillade revbensspjäll
Ingredienser
- 1,2 kg tjocka revbensspjäll
- Salt
- Rubbing
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 msk strösocker
- 2 krm senapspulver
- 2 krm mald ingefära
- 3 krm nymalen svartpeppar
- Penslingssås
- 3 msk sirap
- 1 msk varmt vatten
Gör så här
-
Dela revbenen, lägg dem i en stor skål och salta dem ordentligt. Låt dem ligga i ca 30 minuter så att saltet drar in.
-
Blanda alla kryddor till rubbingen och gnid in spjällen ordentligt med den.
-
Stek spjällen i 175 graders ugn ca 45 minuter. Kontrollera med en köttermometer, säkerhetsgränsen för fläskkött är 72 grader.
-
Efter halva tiden rör du i hop vatten och sirap till penslingssås och penslar spjällen på bägge sidor och vänder samtidigt på revbenen.
Lyckas med mat tipsar!
- Du kan med fördel förkoka revbensspjällen så blir de extra möra.
Tårtbricka
Stabila tårtbrickor så nöjd