Kontakta oss
Prisjakt
4.72 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Grillade Revbensspjäll

Revbensspjäll är alltid gott till jul oavsett om du föredrar tunna eller tjocka revben.

4.33 av 5 (6 recensioner)
Grillade Revbensspjäll

Grillade revbensspjäll

Ingredienser

  • 1,2 kg tjocka revbensspjäll
  • Salt
  • Rubbing
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm senapspulver
  • 2 krm mald ingefära
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • Penslingssås
  • 3 msk sirap
  • 1 msk varmt vatten

Gör så här

  1. Dela revbenen, lägg dem i en stor skål och salta dem ordentligt. Låt dem ligga i ca 30 minuter så att saltet drar in.
  2. Blanda alla kryddor till rubbingen och gnid in spjällen ordentligt med den.
  3. Stek spjällen i 175 graders ugn ca 45 minuter. Kontrollera med en köttermometer, säkerhetsgränsen för fläskkött är 72 grader.
  4. Efter halva tiden rör du i hop vatten och sirap till penslingssås och penslar spjällen på bägge sidor och vänder samtidigt på revbenen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan med fördel förkoka revbensspjällen så blir de extra möra.
Kategorier Recept på Julmat

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13168 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se