• 1,2 kg tjocka revbensspjäll
  • Salt
  • Rubbing
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm senapspulver
  • 2 krm mald ingefära
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • Penslingssås
  • 3 msk sirap
  • 1 msk varmt vatten

Revbensspjäll är alltid gott till jul oavsett om du föredrar tunna eller tjocka revben.

Gör såhär

1. Dela revbenen mellan benen, lägg dem i en stor skål och salta dem ordentlig. Låt dem ligga i ca 30 minuter så att saltet drar in.
2. Blanda alla kryddor till rubbingen och gnid in spjällen ordentlig med den.
3. Stek spjällen i 175 graders ugn ca 45 minuter. Kontrollera med en kökstermometer, säkerhetsgränsen för fläskkött är 72 grader.
4. Efter halva tiden rör du i hop vatten och sirap till penslingssås och penslar spjällen på bägge sidor och vänder samtidigt på revbenen.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 15Röster medel: 3,73 av 5
Loading...