• 1 tsk vaniljsocker alternativt en vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 250 gram hallon

Seg och god kola med hallonsmak som garanterat kommer göra succé!

Gör så här

1. Tina hallon och passera dem genom en sil. Lägg sedan hallonpurén i en tjockbottnad kastrull.
2. Dela vaniljstången och skrapa ned fröna i kastrullen och lägg i vaniljstången. Du kan också använda vaniljsocker istället för vaniljstång.
3. Tillsätt grädde, socker och sirap.
4. Låt koka under omrörning i ca 15-30 minuter. Gör kulprovet eller låt koka till ca 125º. Om smeten går att forma till seg kola är den klar.
5. Om du använt vaniljstång tar du upp den nu.
6. Häll upp kolasmeten i en smord form, ca 20 x 20 cm och låt den stelna.
7. Skär sedan kolan i fyrkantiga rutor, använd en vass kniv.
8. Du kan slå in kolorna i smörpapper eller cellofan. Låt stå svalt tills du serverar.

hallonkola

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 26Röster medel: 4,15 av 5
Loading...