- Förberedelser: ca 5 minuter.
- Tillagning ca: ca 10 minuter
- Klart på: 6 timmar, 15 minuter
- 6 portioner
- Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 g hemgjord vaniljglass
- 220 kcal
Recept på hallonparfait
Ingredienser
- 3 äggulor
- 4-5 msk florsocker
- 2,5 dl vispgrädde
- 1-1,5 dl hallonsylt kokat med syltsocker
Gör så här:
- Vispa äggulor med florsocker till ett hårt skum.
- Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen.
- Blanda hallonsylt i de vispade äggulorna. Blanda sedan i grädden.
- Frys 5-6 timmar i en form med löstagbara kanter.
- Ta ut parfaiten ur frysen 15 minuter innan du ska servera, så den hinner bli lite mjuk.
Lyckas med mat tipsar!
- Häll parfaiten i fina små portionsskålar innan du ställer in den i frysen, och dekorera med t.ex. färska hallon innan servering.
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Mrs
Mycket snabb leverans av bra produkter. Jag fick bra hjälp innan köpet.