Hallonparfait

Bilden inskickad av

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

Hallonparfait är enkel och snabb att göra, du kan gärna göra den flera dagar innan den ska användas.

  • 3 äggulor
  • 4-5 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1-1,5 dl hallonsylt kokat med syltsocker

Gör såhär

1. Vispa äggulor med florsocker till ett hårt skum.
2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen.
3. Blanda hallonsylt i de vispade äggulorna. Blanda sedan i grädden.
4. Frys 5-6 timmar i en form med löstagbara kanter.
5. Ta ut parfaiten ur frysen 15 minuter innan du ska servera, så den hinner bli lite mjuk.