• 2 burkar inläggningssill (ca 420 g)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 schalottenlökar
  • ¾ dl skalad, fintärnad rotselleri
  • ½ syrligt äpple
  • 3 msk färsk, riven pepparrot
  • 4 msk skuren dill

En sillsort med klassiska smaker, selleri, äpple och pepparrot.

Gör såhär

1. Koka upp socker, vatten, ättika och pepparkorn
2. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg lök och selleri i lagen.
3. Låt svalna.
4. Skär den skalade äppelhalvan i små tärningar. När lagen är kall tillsätter du äpple, pepparrot och dill.
5. Skölj av och skär sillen i mindre bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt sillen stå minst ett dygn innan servering.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...