• 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer skuren i bitar
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2st lagerblad
  • 5 kryddnejlikor

Recept på inlagd sill, en klassiker på svenska julbordet.

Gör såhär

1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löken och dillen.
2. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Låt sedan sillen stå ett dygn innan ni serverar.

Det här receptet på inlagd sill fungerar även bra som grund till andra sillrecept. Låt sillen rinna av i ett durkslag och blanda den sedan med såsen som sillen ska smaksättas med, till exempel hovmästarsås.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 6Röster medel: 3,50 av 5
Loading...