Julbål

Bilden inskickad av


Notice: Undefined variable: thumbnail in /home/httpd/lyckasmedmat/julmaten.se/wp-content/plugins/wp-postratings/wp-postratings.php on line 1176

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Recept på en kryddig julbål som serveras rykande het.

  • 2 röda äpplen urkärnade och i tunna skivor
  • 4 apelsiner urkärnade och i tunna skivor
  • 2 citroner urkärnade och i tunna skivor
  • 1,5 liter äppelcider
  • 5 kanelstänger gärna Spice Islands
  • 2,5 tsk hela nejlikor gärna Spice Islands
  • 1,5 dl sköljda russin

Gör såhär

1. Blanda cider, hälften av frukten, kanel och nejlikor i en stor gryta och koka upp.
2. Sänk värmen och låt sjuda 8-10 minuter.
3. Sila bort frukt och kryddor.
4. Lägg i resterande frukt och russin och servera rykande het i muggar. Spetsa eventuellt med en skvätt konjak.