• 125 gr smör rumstempererat
  • 1,25 dl florsocker
  • 1,25 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,9 dl kakaopulver
  • 20 dumlekola
  • 1,25 dl fint hackade valnötter
  • 1 msk florsocker

Dessa kakor med seg dumlekola inuti blir underbart goda, choklad och muscovadosocker är som alltid en perfekt kombination i kakor.

Gör såhär

1. Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter.
2. Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut
3. Rör ned mjöl, hälften av valnötter, vaniljsocker, bakpulver och kakao, täck över och sätt i kylen en timme.
4. Dela degen i två delar, lägg tillbaka ena i kylen. Skär din deghalva i 10 lika stora bitar (ca 25 gr styck), tryck in en dumlekola i varje degbit och arbeta dem snabbt till bollar.
5. Doppa toppen på varje kaka i resterande valnötter som du blandat med en msk florsocker, grädda i förvärmd ugn (190 grader) på silikonmatta eller bakplåtspapper ca 8 minuter. Ta ut och låt dem svalna 3-4 minuter på plåten, lyft sedan över dem på ett galler och låt dem svalna helt. Gör likadant med andra halvan av kakdegen.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...