• En rimmad skinka ca 3 kg
  • Griljering grund
  • 1 äggula
  • 2 msk av din egen favoritsenap
  • 1 msk sirap eller honung
  • 3 msk ströbröd

Enkla anvisningar till hur du enkelt kokar och griljerar din julskinka.

Gör såhär

1. Spola av skinkan med kallt vatten. Låt eventuellt nät sitta kvar. Lägg skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker, lägg i eventuella kryddor.
2. Koka upp och sjud sedan under lock tills skinkan har en kärntemperaturen på 70-72°C.
3. Lyft ur skinkan och låt den svalna minst 30 min innan nätet dras bort. Tänk på innertemperaturen stiger ytterligare 2-4 grader efter du tagit upp den (Säkerhetsgränsen för griskött är 72°).
4. För en saftigare skinka kan man låta den kallna i spadet. Ställ den då ute i vinterkylan (om det går), med locket på. Tänkt då på att kärntemperaturen stiger ytterligare 4-8 grader.

Griljering
1. Ta bort svål och nät från den färdiga skinkan.
2. Blanda samman äggula, senap och honung. Bred sedan blandning över skinkan och strö över ströbrödet.
3. Griljera skinkan mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min tills skinkan fått fin färg.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...