• 250 g fläskfärs
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm nymald kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 buljongtärning
  • smör till stekning

Köttbullar om något är en svensk klassiker och godast är ändå de hemgjorda. Här hittar du ett recept med lite julsmak.

Gör såhär

1. Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
2. Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
4. Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta.
5. Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i grytan tillsammans med 2 dl grädde och buljongtärningen. Låt småputtra i 5 minuter, red av såsen om den är tunn. Smaka av med salt och svartpeppar.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 20Röster medel: 3,90 av 5
Loading...