• 150 gram smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,25 dl filmjölk
  • 2,25 tsk ingefära, malen
  • 2,25 tsk nejlika, malen
  • 3 tsk kanel, malen
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl

Mjuk pepparkaka är riktigt gott till jul. Servera den gärna med en god ädelosttopping.

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Smörj och bröa en springform, ca 23-25 cm.
4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Häll i filmjölk, nejlika, ingefära, kanel och bikarbonat och vispa till en jämn smet. Vänd ner mjölet och smöret.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
6. Låt kakan svalna i formen några minuter innan du tar lös kanten och lossar kakan från botten.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...