• Pajskal
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 gr smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning
  • 350 gr riven smakrik ost
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 lättvispade ägg
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Ostpaj är perfekt att ha på buffén. Pajen serveras som den är eller som ett tillbehör på julbordet.

Gör såhär

Pajskal

1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Pensla pajskalet med lite av de uppvispade äggen och nagga i botten och på sidorna, ställ sedan in frysen tio minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Fyllning

1. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan och blanda i den rivna osten, rör om till osten har smält.
2. Blanda ned äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.
3. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 35 minuter 140 graders ugn.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 3Röster medel: 4,67 av 5
Loading...