• 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 gr strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad

Pannacotta är en italiensk vaniljpudding, som även kan varieras i all oändlighet. Servera den gärna med syrliga bär eller sylt.

Gör såhär

1. Börja med att lägga gelatinet i kallt vatten, cirka 10 minuter.
2. Blanda under tiden grädde, mjölk och strösockret i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ur vaniljstången och lägg ner frön och stång i kastrullen.
3. Koka upp och tag kastrullen från plattan. Tillsätt det urkramade gelatinet och rör tills allt gelatin löst sig.
4. Låt det hela svalna en stund och slå sedan upp i 6 glas, ställ in dem i kylen och låt det stå och ”stanna” i kylen minst 4 timmar. Slå sedan någon god syrlig sylt på toppen och servera.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...