Pepparkaksmuffins med citrontopping

Bilden inskickad av

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 3Röster medel: 4,33 av 5
Loading...

Muffins med pepparkakskryddor och citron med syrlig citrontopping, försvinnande goda och fungerar hela året inte bara till jul.

  • 200 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl Dansukker Cane Syrup (Sockerrörssirap) går att byta ut mot mörk sirap.
  • 4 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl lingonsylt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk kanel
  • 2 tsk mald nejlika
  • 2 tsk mald ingefära
  • 4 tsk bakpulver
  • Skal från en citron
  • Topping
  • 150 g smör
  • 6 dl florsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 msk citronsaft
  • Skal från en citron
  • Någon droppe Lemon Yellow pastafärg alt. karamellfärg om du vill ha gul topping

Gör såhär

1. Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
3. Blanda ner gräddfil, sirap och lingonsylt.
4. Blanda mjöl med kryddorna och bakpulvret.
5. Tillsätt mjölblandningen och rör tills du får en jämn smet.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Lägg ut formar i en minimuffinsplåt.
8. Fördela smeten i spritspåsar, och spritsa smeten i formarna. Fyll formarna till ungefär 3/4.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, kontrollera med sticka
10. Låt svalna innan du spritsar på toppingen.

Topping
1. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost.
2. Pressa i citronsaft och riv ner citronskal, droppa i pastafärg och vispa fluffigt.
3. Fyll en engångsspritspåse och dekorera dina cupcakes.

Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost.
Pressa i citronsaft och riv ner citronskal, droppa i pastafärg och vispa fluffigt.
Fyll en engånsspritspåse och dekorera dina cupcakes.