• 125 gram mörk choklad (70%)
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 gram florsocker
  • 25 gram smör
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1/2 tsk kardemumma, malen
  • 1/2 tsk nejlika, malen
  • 1/2 tsk ingefära, malen

Goda, juliga tryfflar gjorda på mörk choklad, med smak av pepparkaka.

Gör såhär

1. Hacka chokladen grovt.
2. Koka upp grädde och florsocker, sänk värmen och lägg i chokladen och smöret i bitar. Låt allt smälta ihop på svag värme.
3. Rör ner kanel, nejlika, kardemumma och ingefära. Låt svalna och ställ sedan in i kylen några timmar.
4. Ta ut ur kylen och forma små runda kulor av chokladen med händerna.
5. Rulla i kakao eller florsocker. Ställ in tryfflarna i kylen och låt stelna.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...