Gravlaxsås - Hovmästarsås
- Förberedelser: ca 5 minuter
- Tillagning: ca 5 minuter
- Klart på: 10 minuter
- 4-6 portioner
- Fisk
Uppskattat näringsvärde per 100 gram glutenfri hovmästarsås
- 220 kcal
Ingredienser
- 1 dl matolja
- 3 msk senap
- 2 msk socker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 dl hackad färsk dill
- vitpeppar
- salt
Så här gör du gravlaxsåsen
- Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning (använd elvisp).
- Blanda i dill och smaka av med salt och peppar
- Om olja tillsätts för fort kan såsen lätt skära sig.
Lyckas med mat tipsar!
- Prova byta ut en del av senapen mot dijonsenap!
- Hacka ner andra öreter än dill.
- Smaksätt såsen med lite Gin.
- Om gravlaxsåsen skär sig börja om med lite ny senap och vinäger.
- Tänk på att alla ingredienser ska hålla samma temperatur.
- Blir såsen för tjock späd med lite vatten.
- Blir såsen tunn vispa i mer olja
- Servera till en god gravad lax.
Kategorier Recept på Julmat
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Tårtbricka
Stabila tårtbrickor så nöjd