• Sillen
  • 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer
  • 2 rödlökar, i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddnejlikor
  • Senapssås
  • 1 dl matolja
  • 3 msk senap
  • 2 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl hackad dill
  • vitpeppar
  • salt

Senapssill dukas inte bara fram till jul utan den går bra som lunchmat eller som förrätt.

Gör såhär

Sillen
1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löken och dillen.
2. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Låt sedan sillen stå ett dygn.

Senapssåsen
1. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis, under vispning(använd elvisp).
2. Blanda i dillen och smaka av med salt och peppar

Efter ett dygn när sillen är färdigmarinerad silas lagen bort. Blanda sedan sillen med senapssåsen. Låt den stå ytterligare ett par timmar i såsen innan du skär upp den och serverar.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 4,00 av 5
Loading...