• 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer, i bitar
  • 1 rödlök i skivor
  • 1 purjolök i skivor
  • 1 morot i slantar
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl sherry
  • 1 lagerblad
  • 5 hel nejlika
  • 2 tsk gult senapsfrö
  • 2 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 tsk krossad korianderfrö

Recept på Sherrysill till sillbordet.. Servera med hackad rödlök, gräddfil och kokt mandelpotatis.

Gör såhär

1. Koka alla ingredienser till lagen i en rostfri kastrull tills sockret är löst.
2. Varva sill och grönsaker i en glasburk med lock. Slå på den kalla lagen och låt stå i kylen ett dygn innan servering.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 2Röster medel: 3,50 av 5
Loading...