Skurna pepparkakor

Bilden inskickad av

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 2Röster medel: 3,00 av 5
Loading...

Gör gärna pepparkaksdegen dagen innan du bakar dessa pepparkakor då hinner smakerna från kryddorna gifta sig med varandra. Toppa dem gärna med en citronkräm.

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl rörsockersirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl mandelmjöl
  • 5 dl vetemjöl

Gör såhär

1. Låt smöret bli rumsvarmt.
2. Rör strösocker, farinsocker och smör smidigt, gärna med elvisp eller köksassistent.
3. Blanda ner sirap, bikarbonat, ingefära, nejlika, kanel och salt.
4. Hacka mandeln grovt och rör ner även den.
5. Blanda ner mjölet, lite i taget, tills du får en jämn smet.
6. Ta upp degen på bakbord, tryck ihop och forma till två avlånga rullar, ca 3-4 cm i diameter.
7. Linda in rullarna i plastfolie eller bakplåtspapper och låt vila i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.
8. Ta fram rullarna och skär i tunna skivor (3-4 mm)med en vass kniv. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
9. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 7-8 minuter, kyl på galler. Skurna pepparkakor går bra att frysa.
10. Gör gärna pepparkaksdegen dagen innan du bakar dessa pepparkakor då hinner smakerna från kryddorna gifta sig med varandra.